Kajakvagnen.com drivs och ägs av MerAktiv i Sverige AB. MerAktiv är ett företag som jobbar med olika former av naturupplevelser i främst södra Sörmland. Vi hyr bland annat ut guider och utrustning för dig som vill cykla mountainbike, paddla eller vandra.
Tanken med kajakvagnen är att paddling ska bli lättillgängligt. För att nå detta måste en kajakuthyrning finnas på rätt plats och kunna hålla rätt priser, något som inte är helt enkelt.
Därför har MerAktiv i Sverige tagit fram konceptet kajakvagnen.com. Vagnen placeras av oss på lämpligt ställe och du som kund sköter uthyrningen själv, således har vi inga fördyrande personalkostnader.
Vår tanke är att människor som vistas i naturen är ärliga av sig och vi driver kajakvagnen.com utifrån en önskan om att den som hyr tar hand om utrustningen och vagnen som den vore sin egen. Om detta inte funkar kommer vårt projekt att läggas ned, och du som missköter dig riskerar en faktura i efterhand.

Historia
Kajakvagnen är från början en husvagn registrerad 1979 som vi rev och körde överdelen till återvinningen. Sedan svetsade vi ett underrede och på det har vi ställt en Sportbox. Sportboxen är en svensk idé som säljs av ägarna till surfingföretaget Kona, som är de som levererar våra SUP:ar.
I kajaken finns olika produkter beroende på vad du som kund efterfrågar. Är du ute i god tid kan vi byta ut innehållet så att ett helt gäng t ex kan paddla SUP tillsammans. Annars finns det som finns. Se ”Boka” för mer info.
De kajaker vi har till uthyrning är alla sådana som lämpar sig till nybörjare. Självklart kan man även vara en erfaren kanotist för att njuta av kajaken, men vår tanke är inte att nybörjarens första upplevelse i en kajak ska vara uppochned, i alla fall inte på grund av kajakens stabilitet.

Plats
2017 har vi som plan att stå i Trosa Hamn hela året. Vi har bygglov för detta och samarbetar med gästhamnen för att ni som paddlar ska kunna använda sjömacken vid iläggning. Det betyder inte att vi har företräde. Har du förslag på lämpligt ställe 2018 så skicka gärna ett mail.
Vill du att vi kommer till din festival, idrottstävling eller stadsfest med vår vagn för att låta besökarna prova att paddla, så är det bara att du hör av dig.

Sommaren är vår högsäsong och vi är ofta på havet. Därför uppskattar vi mail till info@mer-aktiv.se
Vid akuta situationer, såsom att låset inte går upp, något är trasigt eller annat där du behöver få tag i oss direkt, ring 0704668090. Vid personskador på sjön, ring 112.
Kajakvagnen.com drivs och ägs av
MerAktiv i Sverige AB.
www.mer-aktiv.se
556958-0052
Vi innehar Kammarkollegiets resegaranti.