Att paddla är en skön av avkopplande aktivitet där du kommer nära naturen. Men för att det ska bli en njutning så krävs det lite förståelse för vad som väntar och vad som förväntas av dig. Läs även vår längre paddelinstruktion här  (ska uppdateras med bilder).

Grundläggande regler

1) Är du inte erfaren och har rätt utrustning ska du inte paddla när det är dåligt väder eller kallt i vattnet.

Kajakvagnen.com hyr endast ut kajaker, vi ansvarar inte för din säkerhet. Däremot kan du gärna boka en paddelkurs med vår ägare MerAktiv i Sverige AB.

2) I en kajak är du liten och övriga båtar är stora. Du ska inte vara i vägen.

3) All form av alkohol är strängt förbjudet i våra kajaker, samt att flytväst alltid ska vara på när ni paddlar.

4) Kajakerna ska alltid lämnas i det skick ni fick dom.

Hur funkar kajakvagnen?
För att boka så läs instruktionerna på vår sida Boka..

Därefter går du till kajakvagnen på utsatt tid och öppnar din kajakbox. Där finns kajak eller SUP och övrig utrustning du behöver för din tur. Kolla så att allt är helt och rent. Om inte, meddela oss. För att ställa in roder och liknande, läs vår paddelinstruktioner.

Efter att du paddlat så bär du upp sakerna och torkar ur kajaken. Är din flytväst och kapell blött (ofrivilligt bad) så hänger du upp dem på torkställningen, annars lägger du dem på kajaken i boxen (ej i sittbrunnen).
.
Innan du lägger in kajaken tar du en bild på sittbrunnen så att man ser att du städat den. Meddela ev skador som du noterat i ett sms som du tillsammans med bilden skickar till oss.

Det finstilta

Det är du som hyr kajaken som är ansvarig för att den återlämnas i fint skick. Vi kommer fakturera 300kr för ej städad kajak. Ev skador på kajak, roder, mm som ej är normalt, liksom borttappade saker kommer faktureras den faktiska kostnaden i efterhand. Avsaknad av sms med bilder faktureras 300kr. För sent återlämnad kajak debiteras dubbel hyra/dygn. Du paddlar på egen risk* och vi uppmanar dig att se över din olycksfallsförsäkring om något skulle ske. Det är ditt ansvar att se till att du har rätt kläder och rätt utrustning, men vi förbehåller oss ändå rätten att inte hyra ut till dig utifall vi anser att vädret är för dåligt. Genom att betala för hyran förbinder du dig avtalet enligt ovan.

*Det finns inget enligt svensk lag som heter ”på egen risk” men våra kajaker är sådant skick att de inte sjunker i första taget, vilket gör att ev olycka troligen beror på saker utom vår kontroll. Vi hyr endast ut utrustningen för ditt äventyr, resten står du för.